Ресторант, за който си заслужава да вземете отпуска!
Leonardo

Луксозният “Леонардо” в Банско е от ресторантите, за които човек си заслужава да вземе отпуска. Или първо да задели един уикенд, да види за какво става дума и после да започне да си взима отпуска, за да ходи там винаги, когато може.

Още повече, че италианският ресторант “Леонардо” е част от аквакомплекса към Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди, което позволява отсядане за колкото време пожелаете.

Auqa Park Leonardo in Bansko - outdoor pool

Престижният ресторант “Леонардо” в Банско е известен с автентичната си и вкусна италианска кухня. Тук се готви само по оригинални италиански рецепти, използват се оригинални продукти и подправки, произведени от доказани на пазара традиционни италиански производители.

Менюто в този луксозен ресторант в Банско е много разнообразно, с него ще можете да направите своеобразна “екскурзия” кажи-речи из цяла Италия. Както е известно на ценителите, италианската кухня е букет от ястия, традиционни за различни региони и едновременно с това наложили се в национален мащаб. Този “букет” от вкусове и аромати се е оформял много столетия, като има влияния и от Средиземноморската кухня.

Така посещението в “Леонардо” ви гарантира уникално кулинарно приключение. При което може с изненада да разберете, че например всеизвестната италианска пица, която уж толкова познавате, всъщност не сте я познавали.

IMG 031

Да откриете, че приготвена автентично, тя има далеч по-различен и богат вкус от тези, които сте яли… Което всъщност няма да е много чудно – италианската храна е много популярна и по цял свят й правят имитации.

Това е накарало италианците даже да приемат защитни закони – такъв има за традиционната италианска пица. Ако тя не е приготвена по точно определен начин с точно определени съставки в точно определени съотношения, не може да се нарича традиционна италианска.
Разбира се, в “Леонардо” не предлагат само пици. Менюто включва още морски дарове, риба, телешко месо, птиче, уникални салати, предястия и много други. Някои от които – ако досега не сте били заклети любители и ценители на италианската кухня, вероятно и не сте опитвали.

В добавка идва още една кулинарна атракция. Ресторантът предлага ако желаете, да видите на живо майсторството на готвачите и приготвянето на храната – има шоу кукинг.

Самият ресторант е просторен, светъл, с много естествена зеленина в цветарниците около масите и дискретни свежи аромати. Разполага с 65 места и дава възможност и за романтично уединение, и за приятелски компании, и семейни или фирмени празненства. За перфектното обслужване не се съмнявайте – тук клиентите са познавачи и с високи изисквания, персоналът не рискува с никакви компромиси!

Обаче не е само това. Тук идват басейните. Както споменахме, “Леонардо” е част от аквакомплекса към Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди. Ресторантът е с два басейна, към които има пряка гледка. Единият е за деца с водна пързалка, другият е за възрастни. Естествено, има осигурен спасител, а водата се отоплява постоянно.

На басейните може да избирате – удобните шезлонги или луксозните шатри. Може да изкарате цял ден като на плаж, а от “Леонардо” да ви носят охладено вино, напитки, храна… След 16 часа в делничните дни се ползва 50% отстъпка.

Когато басейните затворят, можете отново да отидете в “Леонардо”, а след това – в хотела. И после – пак. Както споменахме – заслужава си човек да вземе отпуска!