Ресторант ‘Леонардо’

Ресторант Леонардо – истинската италианска кухня в Банско

Елегантният ресторант Леонардо, извоювал си име на един от най-хитовите ресторанти в Банско, пленява с неповторимата си италианска кухня и перфектно обслужване.

Ресторант Леонардо е част от открития аква комплекс на Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс и е само на около 10 м. от централния вход на хотела.

През зимата ресторантът предлага 60 места, сепарирани в различни комбинации, а през лятото капацитетът на ресторанта се намалява до 40 места, защото цялата стена на ресторанта се отваря към външните басейни.

Интериорът е в топли тонове, мебелите са комбинация от дърво, вито ковано желязо и естествени материали.

Леонардо предлага шоу кукинг, а през зимата в уютния салон играят отблясъци от камината.

През лятото можете да комбинирате вкусната кухня с удоволствието да се потопите в открития басейн и да се полюбувате на чистия планински въздух и галещи слънчеви лъчи.

Резервирайте

Кухнята на ресторант Леонардо просто трябва да се опита.

Шеф Абди и екипът му контролират лично всяка доставка на продукти в ресторанта и проследяват процеса на приготвяне на ястията от начало до край, без да допускат компромиси с качеството.

Ястията се приготвят в момента на поръчката и те са красиви, ароматни и изумително вкусни. Гостите могат да избират от апетитно меню със салати, супи, пици и пасти, основни ястия, микс от италиански колбаси, сирена и десерти.

В Леонардо посрещаме всеки гост с прясно изпечена фокача – италиански хляб с маслини и розмарин.
Сред най-предпочитаните специалитети са стековете, приготвени от крехко телешко от породата Блек Ангъс.

Те могат да бъдат с вкус на опушено, ако сте предпочели да се приготвят на Джоспер /барбекю на дървени въглища с температура 35 градуса/, или да бъдат с натурален вкус, подсилен от свежи подправки, ако са приготвени на Сувид/от френски „под вакуум“ – технология, използвана само от изкусни майстор готвачи, за приготвяне на ястия под вакуум при ниска и равномерна температура до 60 градуса/. Под вакуум можем да приготвим и дивеч.

Вкусът на апетитните месни деликатеси подсилваме със сосове, в които добавяме италианско вино „Марсала“ или пушен пипер.

Пресните подправки като розмарин, салвия, босилек, риган и мащерка, използвани в Леонардо, придават специфичен и неповторим вкус на ястията.
В ресторанта се предлага италианска паста, приготвена собственоръчно от готвачите. Изберете към пастата от майсторски забърканите сосове: „Болонезе“/рагу от телешко месо приготвено по Тосканска рецепта с пресен Розмарин и Салвия/, „Карбонара“ /с панчета и сирената Пекорино и Пармезан/, леко пикантната „Арабиата“, приготвена от белени розови домати и Пеперончино или сос „Але Вонголе“, с бели миди и свежи чери доматчета.

Ако търсите безглутенови пици и пасти, можете да ги поръчате единствено в Леонардо от целия регион около Банско и в самия град. Приготвени са с брашно от тапиока и ориз, с гарантиран био произход. Можете да поръчате класическите пици „Маргарита“, „Четири сирена“, „Пипероне“ с пресен лют пипер и пикантен салам „Вентричина“, пица с прошуто и с манатарки.
Общото между всички пици е тънкият блат, който дава и названието „криспи“ пици.
За приготвянето им използваме сос от пресни домати, моцарела и пресни босилек и риган. Другите добавки дават специфичния вкус и име на пиците.

През зимата можете да се насладите на вкуса на пресни диви риби, директно доставяни от Гърция на всеки 3 дни – лаврак, ципура, фагри.
И тук използваме различни начини за топлинна обработка:

  • Избраната дива риба се заравя в морска сол и се пече до готовност. Поднася се фламбирана пред клиентите, като се филетира и порционира от опитни сервитьори пред самите гости.
  • Рибата може да се изпече във фурна, като се полива с цитрусов сос, което ѝ придава леко екзотичен вкус и я прави ароматна.

Няма да сте опитали най-доброто в италиански ресторант Леонардо, ако не си поръчате „Шоколадова изненада“.

Поднасянето на десерта е истинска атракция, а вкусът му е сладка наслада. Представлява сфера от бял шоколад, около която има пресни плодове – ягоди и боровинки. Поднася се в голяма чиния и пред погледа на госта се залива обилно с горещ шоколад. Бялата сфера започва да се топи и се открива вкусната сърцевина от шоколадово брауни с лешник и ароматен ванилов сладолед.

А за най-малките и не толкова малки гости имаме богата гама от разноцветни домашно приготвени сладоледи и плодови сорбета, от пресни плодове.
През лятото за малчуганите имаме и уникален Телешки бургер с пушена Скаморца и домашни пържени картофки.
Да уважим и листата от италиански вина на ресторант Леонардо.

Тук ще намерите едни от най-качествените вина от италианските региони Тоскана и Пиемонт. Има вина от Испания, Франция, Чили, Нова Зеландия, Аржентина и др. Не са забравени и българските вина.

За тези, които предпочитат по-силни напитки, има разнообразие от висококачествени български ракии, малцови уискита, специални селекции водка, качествени френски коняци, италианска грапа и традиционни диджестиви.

Не се безпокойте за избора на най-подходящите напитки към избраните ястия – професионално обученият персонал веднага ще Ви посъветва коя напитка да изберете, стига да подскажете какво предпочитате.

Ако обичате вкусната храна, елегантния стил, искате да сте обгрижван, ако желаете да дадете наслада на всичките си сетива, просто посетете Леонардо – италианският ресторант в Банско!

РезервирайтеРазгледайте нашето меню