Отидете ли в този ресторант, ще се абонирате за него!
Leonardo Bansko

Вкусна храна, уют, перфектно обслужване – напълно достатъчно, за да ходите често в един ресторант.

Италиански ресторант Леонардо в Банско обаче предлага повече от това. В Леонардо ви очаква истинско кулинарно приключение с традиционната италианска кухня.

Ресторант Леонардо – италианска кухня

В този луксозен ресторант в Банско всички ястия са по автентични италиански рецепти, с оригинални италиански продукти и подправки. С тях ще направите своеобразна обиколка из най-различни части на Италия.

“Ще видите” Лацио със столицата Рим, Фриули-Венеция, Сицилия, Тирол, Сардиния, Ломбардия, Тоскана, Калабрия… Всяка от тези регионални готварски традиции е оставила ярък отпечатък в националната италианска кухня.

Ще се убедите, че “кухнята на простолюдието” е също толкова вкусна, колкото и “кухнята на висшето общество”. В някои по-отдалечени епохи е имало такова разделение – да не забравяме, че италианската кулинария води началото си от 4 век преди Хр.

В добавка се предлага и Средиземноморска кухня, и барбекю JOSPER, като продуктите за приготвянето са с доказан еко произход. Към всичко това се предлага и зрелищна атракция – има шоу кукинг и гостите могат на живо да наблюдават как се приготвя храната.

ГЛАЗИРАНА ПАТИЦА С ЦИТРУСОВ СОС, ДИВ ОРИЗ И КАРТОФЕНА ЕМУЛСИЯ
ГЛАЗИРАНА ПАТИЦА С ЦИТРУСОВ СОС, ДИВ ОРИЗ И КАРТОФЕНА ЕМУЛСИЯ

За кулинарните магии тук отговаря Шеф Абди. Той е изучавал автентичната италианска кухня още като студент – завършил е Тосканската кулинарна академия и  вече над 15 години трупа професионален опит.

Специализирал е както национална, така и  Средиземноморска кухня, а пътят му на главен готвач минава през елитни ресторанти. Богатият му опит позволява не само неговите ястия да са шедьоври по вкус, но и ги поднася по начин, който ви “предизвиква да ги нападнете”.   

Не се притеснявайте “къде ще сложите толкова храна”. Леонардо е част от аквакомплекса на апартхотел Лъки Банско. Така че за кулинарното приключение в този престижен ресторант в Банско може да отседнете в хотела.

И освен на богатото меню и невероятния вкус на храната в Леонардо, ще можете да се насладите например на ски ваканция, СПА почивка и всичко, което предлага Лъки Банско пет звезди.

Още с влизането в Леонардо ще се потопите в средиземноморски разкош. Атмосферата в този ресторант в Банско настройва романтично. Много светлина, много простор, много свежа зеленина, обградила удобните маси и столове, дискретна фонова музика, дискретни свежи аромати…

Има и дискретни кътове за по-тесен кръг гости. Така ресторантът е подходящ и за романтична вечер с любимия човек, и за семейни сбирки, и за по-големи тържества.

За перфектното обслужване се разбира от само себе си – този луксозен ресторант не може да си позволи недоволни клиенти. Затова персоналът освен задължителните в бранша курсове, се обучава от психолози да разпознава настроението и желанията на гостите.

През лятото – от юни до средата на септември, Леонардо става още по-атрактивен с двата външни басейна на аквакомплекса, към които от ресторанта има директна гледка. Единият басейн е за деца до 6 години и е с водна пързалка, другият е за възрастни – съвсем подходящо за семейства.

Може да сте на удобните шезлонги или в предлаганите шатри, и да си поръчвате храна, изстудено вино, коктейли. Професионалното озвучаване пък ви позволява дори под водата да чувате музиката.

“Леонардо” е с 65 места и работи целогодишно, така че спокойно можете да започнете да го посещавате често. По всяко време на годината ще си изкарате чудесно тук: https://leonardobansko.bg/restorant-leonardo/