Лятна сватба в ресторант Леонардо Банско
Романтична сватба в планината, залез | Leonardo Bansko

Сватба… Кое момиче не си е мечтало за този специален ден? Кое момиче не е будувало до зори, представяйки си най-романтичната и невероятна сватба с мъжа, покорил сърцето ѝ?

Колкото и да се опитваме днес да отричаме сватбата като обред и като почитане на брачния съюз, истината е, че всички мечтаем за нея, нуждаем се от нея, копнеем да имаме най-прекрасната сватба на света.

Вие мислили ли сте за вашия най-специален ден? Мечтаете ли за него? Или вече обмисляте как да организирате предстоящата си сватба?

За всички вас (все още мечтаещите, както и за тези, на които годежния пръстен вече блещука на пръста), ето как можете да изживеете своята невероятна българска сватба в планината.

Сватба под открито небе в планината | Leonardo Bansko

Сватба под открито небе в планината – невероятно романтично изживяване

През последните години традициите, според които брачните церемонии се извършваха или в църквата или в обредния дом, а последващата празнична почерпка беше задължително в някое заведение в града отдавна отминаха. Днес вие и вашата половинка можете да се спрете на изнесен ритуал и да организирате сватбеното си тържество където ви харесва.

Нестандартните идеи за сватби са много и ние напълно разбираме колебанията ви както за подготовката, така и за мястото, на което да встъпите в брак с любимия човек, но затворете за миг очи и си представете следното…

Представете си, че се намирате в ресторант в Банско – на едно от най-красивите, зелени и романтични места в планината. Представете си, как облечени в най-красивата булчинска рокля вървите към любимия сред зеленината на планината, а всичко около вас вибрира заедно с ударите на сърцето ви. Пристъпвате бавно, а нежна музика отмерва всяка ваша крачка, която ви приближава до мига, който ще ви направи едно цяло с любимия човек. А той, любимия, ви очаква с трепет в края на арката от цветя, за да изрече заедно с вас простичкото, но много силно „Да”.

Близките ви са край вас, масите за празненството са аранжирани в избраната сватбена тема, а храната… храната тихичко нашепва Ti Amo, Ti Amo…

Нима има нещо по-прекрасно, романтично и вълшебно от една лятна сватба в ресторант в Банско в прегръдките на планината?

Лятна сватба в ресторант Леонардо Банско – мечтите могат лесно да станат реалност

Италианска вечер в Банско | Leonardo Bansko

Ако това, което си представихте току-що ви харесва, време е да помислите за реализацията. Тук спираме за малко с романтичните представи и преминаваме към организацията. Защото организацията на една страхотна лятна сватба в планината изисква време, фантазия и строг ред.

Но всичко това една бъдеща булка го знае и е наясно, че за постигането на страхотен краен резултат се изисква и перфектно планиране до последния детайл.

Трите важни стъпки за перфектната лятна сватба

*Изнесен ритуал в ресторант в Банско или не

Изборът на място за церемонията и сватбеното тържество са едно от първите неща, за които трябва да помислите.

Можете да изберете нещо стандартно, но ако ви се иска нещо наистина запомнящо се, изнесен ритуал би бил по-доброто решение. За щастие, много ресторанти в Банско разполагат с прекрасни външни градини, където брачната церемония може да се състои под открито небе. А ако времето се окаже неблагосклонно, можете просто да изместите тържеството в романтичната обстановка на вътрешната зала.

Само за сведение (или за успокоение на родителите ви): Според доклад, Bridebook Wedding Report 2017 все повече двойки избират изнесения ритуал за брачната си церемония и предпочитат сватбената почерпка да бъде на нестандартно място извън родния град.

Това означава, че вашата сватба на открито и в планината ще е в крак с най-новите тенденции!

*Тема

След избора на ресторант, следва да помислите за тема на сватбата.

И ако преди години е било достатъчно просто в ресторанта да има някаква украса, тук-там цветя и малко зеленина, то днес темата е от много голямо значение.

Най-популярните теми за сватби за 2016/2017

Винтидж сватба в планината | Leonardo Bansko

*Винтидж

Изключително, стилна и модерна и много подходяща тема за сватба в планината. Тук можете да развихрите напълно фантазията си. Винтидж сватбите в ресторант в Банско са много популярни, тъй като идеално се вписват в обстановката. Представете си… много зеленина, орхидеи, рози, мъниста, перли и дантела и всичко, за което се сетите. Ако искате да сте още по-оригинални, можете да посочите и винтидж дрескод за гостите си в поканите и ще имате една невероятна тема за сватбата.

*Зеленина

Още една много подходяща и актуална тема за сватба в планината. В тази тема акцентът е върху зеленината по масите. Съчетанието между бяло и зелено е лайф мотивът. Ако се спрете на тази тема, заложете на снежнобели покривки, бял сатен на столовете и на зелено в изобилие – цветя, панделки, детайли… всичко, за което се сетите.

*Рустик

Много обичана и харесвана от двойките тема. Рустик стилът умело съчетава различни материи – коприна, вълна, коноп, дантела, като всички тези на пръв поглед несъвместими материали се комбинират в изключително семпла и запомняща се тема.

*Приказна

Ако сте си мечтали за сватба като от приказките, тази тема със сигурност ще ви допадне. Аранжировките на приказната тема са пищни, луксозни и много зрелищни. Материите са сатен, дантела или други фина материя, чашите задължително са от кристал, чиниите, от фин порцелан, а приборите – по възможност сребърни. Ако се спрете на приказната тема е добре да заложите на златните елементи, декорацията от фина дантела и пищната цветна аранжировка от божури, рози или орхидеи.

Сватба в италиански стил | Leonardo Bansko

*Италианска тема

Мислите, че Франция е страната на любовта? Не! Мястото, където приказките се случват, мястото, където дори въздухът, храната и ароматите нашепват Amore е Италия. Италия е и страната, където много знаменитости като Джордж Клуни и София Копола избираха, за да кажат своето „Да”. Според доклад на неправителствената организация „Център за наблюдение на браковете сключени зад граница” Италия е най-предпочитаното място за сватби.

Е, ако не можете да отидете до Италия, то нищо не ви пречи да накарате Италия да дойде при вас, нали? Италианската тема става все по-популярна и у нас и е идеалният избор за сватба под открито небе или в ресторант в Банско.

Декорацията на масите на италианската тема е изключително семпла, но много изящна. Най-често масите се украсяват с клонки зеленина и букети от билки. Ако се спрете на италианска тема единственото, което не бива да забравяте е в букета ви да присъстват маслинови клонки.

*Избор на меню

Знаем, че менюто от българските сватби обикновено включва традиционна кухня, но ако искате нещо по-оригинално за вас и вашите гости можете да помислите за италианска кухня. И не, не става дума за пица и спагети (ако единствено с тези ястия свързвате италианската кухня), а с нещо много по-изискано и вкусно, което със сигурност ще впечатли и изненада приятно гостите ви.

Ресторант Леонардо Банско предлага истинска италианска кухня в менюто си, която ще пренесе вас и гостите ви в Италия.

Cucina Italiana е една от най-популярните и обичани кухни в света и ако се спрете на храна от Ботуша наистина ще предизвикате фурор с избора си на меню.

Всеки регион в Италия има своя кухня, а храната – характер. Преди да изберете италианско меню за сватбеното си тържество е добре да се запознаете с ястията от отделните региони на Италия, за да сте наясно какво ще ви допадне.

Но дали ще се спрете на ястия от Северна или Южна Италия, не забравяйте виното. Защото Италия, освен страната на любовта и вкусната храна е и страната на виното. Затова, ако се спрете на италианска кухня, не пропускайте изключителните вина, които могат да ви предложат от ресторант Леонардо в Банско.

И тъй като изборът на вина е огромен, ето един мъничък съвет: Ако се спрете на меню от региона на Рим, добър избор на вино биха били вина от характерни за Рим сортове грозде като Aleatico и Cesanese, ако храната от Венеция ви допада – към нея ще върви идеално бяло пенливо Просеко или Амароне (уникално червено вино), а за кухнята характерна за Флоренция (регион Тоскана) можете да се спрете на Брунело ди Монталчино или Кианти Класико.

Романтична сватба в планината, залез | Leonardo Bansko

Сватба под открито небе – защо „Да”

Всяка сватба е уникална, всяка двойка е уникална и на каквото и да се спрете за най-важния си ден той ще бъде прекрасен и неповторим – в това не се съмнявайте и за миг. За този ден ще си спомняте, докато сте живи, за този ден ще си спомнят близките ви, приятелите ви, всички хора, които ще почетат празника на вашата любов.

Сватбата в планината и под открито небе обаче е нещо, което със сигурност ще остане запомнено от всички! Защото няма по-голямо честване на любовта на двама души от това да се врекат във вярност един на друг там.. в планината, под открито небе, докато снежните върхове на Пирин им се усмихват благосклонно, а дърветата тихо им нашепват благословията си.

Едва ли има по-романтично и приказно място от планината, за да кажете своето „Да”!

Затворете очи и си представете отново… Всичко е изпипано до последния детайл, темата е избрана според вашия вкус, италианската храна на Леонардо се топи в устата… Има тостове, вдигат се наздравици с искрящо италианско вино, музика и смях се смесват в нежна симфония..

Вие танцувате първия си брачен танц под открито небе. Градината искри в цветовете на планината, а вие танцувате ли, танцувате, докато звездите над вас ви се усмихват.

Никъде другаде няма да изпитате такова съвършено щастие както точно там, в ресторант в Банско и под открито небе!

Leonardo