А дали досега сте яли истинска италианска пица? Проверете сами!
Leonardo Bansko

Искате ли да се откъснете от еднообразното всекидневие и да се отдадете на романтика, и на интересни, изискани кулинарни приключения? Това може да стане в луксозния италиански ресторант Леонардо в Банско.

Italian Restaurant Leonardo - salon

В този престижен ресторант в Банско ще направите своеобразен рейд из различни географски области на Италия, дали  емблематични ястия на традиционната италианска кухня.

Ще можете да опитате и ястия на кралете, и аристокрацията, и на простолюдието, както се е деляла храната в минали векове.

За да видите, че и едните, и другите са изключително вкусни. Не е случайно, че във времето тези ястия са си разменяли местата или са били характерни едновременно и за висшето общество, и за народа.

Пример за това е известната днес в цял свят пица. Историята й е дълга – позната е от древна Гърция и римляните. През 17 век е била популярна сред италианските селяни, но по-късно навлиза и в кралските дворове.

Нещо повече – рецептата за една много известна днес пица – Маргарита, е назована в чест на принцеса Маргарита Савойска, съпруга на италианския крал Умберто I.

СОТИРАНО ФИЛЕ ОТ ДИВ ЛАВРАК СЪС СОС
СОТИРАНО ФИЛЕ ОТ ДИВ ЛАВРАК СЪС СОС ОТ ДОМАТИ И ПОРТОКАЛИ, РУКОЛА, ПЕЧЕНО КАШУ И БОТАРГА

Рецептите за италианските традиционни храни обаче имат своите тайни и изисквания не само за начина на приготвяне, но и за точно определени продукти и подправки, с точно определени качества и съотношения.

В противен случай не може да се достигне истинският вкус. В същото време италианската кухня е много популярна по цял свят и на много места се предлага с непълноценен вкус. Затова италианският парламент е приел специални закони за защита и контролиран произход на традиционни италиански храни.

Между другото, пицата е сред тях. Така че си помислете колко пъти досега и дали сте яли традиционна италианска пица.

Можете да сте напълно сигурни, че в Леонардо рецептите са автентични и се изпълняват до най-малкия детайл. В този луксозен ресторант в Банско се използват само оригинални италиански продукти от традиционни, доказали се производители.

Освен автентична италианска храна, в този ресторант в Банско се предлага и Средиземноморска кухня, и барбекю JOSPER с доказани екопродукти.

Ястията се приготвят под ръководството на Шеф Гани Павлов. Той е завършил известната кулинарна академия в италианския град Тоскана и още като студент се запознава с работата на елитни италиански ресторанти.

Специализирал е национална и Средиземноморска кухня, с готварство се занимава професионално над 15 години.

Менюто е много разнообразно: салати, супи, предястия, прясна паста, твърда паста, ризото, пици, основни ястия, барбекю…

При всичко това ще имате възможност на живо да наблюдавате как се правя храната – ресторантът предлага и шоу кукинг.

Още с влизането в Леонардо ще се потопите в романтична атмосфера, сякаш ще почувствате Средиземноморски полъх. Ресторантът е просторен, с модерен дизайн, с много светлина и в светли тонове. Удобните маси и столове са обградени от свежа зеленина, има приятна фонова музика, артистично осветление. Имате усещането и за лукс, разкош, и за уют, обзема ви спокойствие ведро очакване.

Италиански ресторант Леонардо е част от аква комплекса към Лъки Банско Апартхотел & СПА.

Намира се непосредствено до хотела, работи целогодишно и има 65 места.

Имаме предвид, че при толкова богато меню и разкошна обстановка, спокойно можете да останете в хотела и да направите кулинарната си екскурзия из Италия на няколко пъти.

 

https://leonardobansko.bg/contact/