За този ресторант ще се сещате винаги…
Leonardo Bansko

Ресторант Леонардо – италианска кухня
В колко ресторанти сте ходили – можете ли да изброите? Ако отидете в италиански ресторант “Леонардо” в Банско, за него ще се сещате веднага, когато стане дума за чудесни спомени от разкошни ресторанти. В този ресторант в Банско храната е фантастично вкусна и напълно автентична: ястията се приготвят по оригинални италиански рецепти, запазили вековни тайни до последната подправка.

Използват се само италиански висококачествени продукти от проверени, утвърдили се производители, и свежи съставки. Защото Шеф Гани Павлов не търпи имитации, пък било то и добри. В над 15-годишната му кариера е канен на работа само в елитни ресторанти и за него е въпрос на име и чест да не допуска никакви компромиси в приготвянето на храната. Традицията му продължава и в този луксозен ресторант в Банско.

Впрочем, покрай всички други кулинарни вълшебства, тук трябва да опитате и магията на неповторимото барбекю JOSPER. Тук се използват само доказани екопродукти, а вкусът е, какъвто може да го докара само майсторството на Шеф Гани Павлов! Той е абсолютно на “ти” с най-малките детайли на Средиземноморската кухня, защото е специализирал в тази област, след като първо завършил международната Академия за италианска кухня в Тоскана, Италия.

МИ-ФЛЬОЙ С МАСКАРПОНЕ МУС И ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ
МИ-ФЛЬОЙ С МАСКАРПОНЕ МУС И ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ

Така е изградил собствен, неповторим кулинарен стил, с който завладява клиентите като с магия. Към това чудесно кулинарно приключение в “Леонардо” – този престижен ресторант в Банско, още с влизането ви предразполага обстановката. Някак дискретно, неусетно, но неизменно и силно получавате усещането за средиземноморска атмосфера. Модерно, просторно, и в същото време уютно и романтично. От умело разположената зеленина лъха свежест, а ароматът на лавандула, макар и като полъх, направо опива…

Отпускате се в приятно очакване, с приятна гледка към двата външни басейна, или засиленото усещане за уют от камината през зимата… Да така е – намирате се в “Леонардо” – един от най-добрите ресторанти в Банско! Той е с 65 места, работи целогодишно и е неделима част от цялостен Аква комплекс, който е до петзвездния хотел “Лъки Банско”. Басейните са с топла вода и през летния сезон – до средата на септември, могат да се ползват от цялото семейство, защото единият е за деца до 6 години с водна пързалка. Удобни шезлонги, шатри, поръчка на коктейли, вино, храна… Като споменахме “храна”, да се върнем на приятното ви очакване за кулинарни приключения.

Повярвайте – менюто предлага много такива приключения за сетивата – само външният вид на блюдата веднага впечатлява, а вкусът им ще ви пристрасти към италианската кухня! Впрочем, най-вероятно много от тях досега не сте опитвали, а си заслужава, в което ще се убедите сами. А за които смятате, че са ви познати, ще разберете истинския им вкус. Е, не още от първия път, защото едва ли наведнъж ще опитате цялото меню… Става дума за салати, супи, предястия, пици, спагети, основни ястия, барбекю, гарнитури, десерти…

Всичко това ще предизвика най-различни предпочитания – особено при децата и исканията им ще завалят едно през друго, та ще се чудете кое по-напред да поръчате. Затова е най-добре предварително да се свържете с “Леонардо” и да “разузнаете”. Още повече, че ако отидете без предварителна заявка, може да не намерите места. А вредите ли се веднъж, после ще ви стане навик да ходите там и наистина веднага ще се сещате за “Леонардо”, когато стане дума за чудесни дни и вечери в ресторанти.