Ресторант Леонардо – перлата на Банско
Знаете ли какво означава ristorante di lusso?
Така италианците определят Леонардо – луксозният ресторант.
Гостите са привлечени от модерния дизайнерски интериор, а когато се отпуснат на елегантните столове и усетят предразполагащата атмосфера, се чувстват наистина комфортно.
Компанията на Адриано Челентано, Марчело Мастрояни и Моника Белучи, които се усмихват до вас, е изключително приятна, нали?
Слънчевите прозорци на един от най-модерните италиански ресторанти предлагат невероятни гледки през цялата година, а топлината на камината през студените месеци носи уют, който трудно можете да откриете другаде.
Разбира се, основният акцент в Леонардо са изключителните ястия, приготвени по оригинални италиански рецепти.
Кулинарното пътешествие из Италия, на което ви каним, е много по-вълнуващо, защото автентичността му е гарантирана от истинските продукти и аромати, с които се приготвят любимите ви храни и напитки.
Удоволствията в италиански ресторант Леонардо са за цялото семейство, включително и за най-малките.
Кой малчуган би отказал домашен сладолед в цветовете на дъгата или сорбе със завладяващ вкус!
Забавление за децата, удоволствие и наслада за родителите – това е Леонардо!
Храната в ресторант Леонардо
Кухнята на ресторант Леонардо наистина си заслужава!
Нашите готвачи контролират целия процес на приготвяне на храната – от поръчката и доставката на продуктите в кухнята през стриктната технология на приготвяне на ястията до сервирането им на масата.
Компромиси в който и да било аспект от този процес са напълно недопустими.
Ястията се приготвят непосредствено след получаване на поръчката, като задължително се използват пресни продукти и съставки. По този начин гарантираме, че със своя отличен вкус и естетичен външен вид специалитетите ни ще донесат удоволствие на всички сетива.
Всичко, което предлагаме – от свежите салати, супи и пасти през италианските сирена и колбаси до десертите – е подчинено на концепцията за модерна, стилна и вкусна кухня.
Всеки жест, всеки елемент в ресторанта е обмислен предварително.
Посрещаме клиентите си с прясно изпечена фокача с маслини и розмарин, защото знаем, че колко е важно първото впечатление.
Вкусът е водещ във всяко ястие и това особено личи при едни от най-предпочитаните специалитети на Леонардо – стек, приготвен от крехко прясно телешко месо от породата Блек Ангъс.
В зависимост от предпочитанията на клиента стековете могат и да бъдат опушени, като за целта се използва JOSPER – барбекю на дървени въглища с работна температура до 350°C.
Съвсем естествено мнозина предпочитат натуралния вкус на месото, гарнирано само с пресни подправки. За да гарантират безупречния вкус на месото, нашите майстор-готвачи използват специална технология за готвене във вакуум, позната като су вид. Леонардо е един от малкото ресторанти в страната, в които можете да опитате и дивечово месо, приготвено във вакуум.
Неповторимият вкус на месото се подчертава с прясно приготвени сосове на основата на марсала – италианско ликьорно вино, и пушен червен пипер. Резултатът е истинска симфония от деликатни и пикантни аромати.
Пресните подправки, като розмарин, босилек, риган, мащерка и салвия, са специфичен акцент, който примамва обонянието със свежестта си и подсилва вкуса на различните ястия.
Италианската паста в най-предпочитаните ѝ разновидности е винаги прясна и се приготвя на момента.
В Леонардо гостите ни ще открият респектираш избор на сосове, които гарантират незабравимо гастрономическо преживяване: Болонезе (тосканска автентична рецепта с рагу от свежо телешко с прясна салвия и розмарин), Карбонара (по оригинална италианска рецепта с панчета, пармезан и пекорино), Арабиата (свеж и леко пикантен сос на основата на белени розови домати и пеперончино) и разбира се, Але Вонголе (приготвен от бели миди и чери домати).
Любителите на безглутеновата кухня ще бъдат щастливи да научат, че ресторант Леонардо е единственото място в Банско и региона, в което се предлагат пица и паста без глутен.
Брашното, което се използва за приготвянето им, е от тапиока и ориз – продукти с проверен биологичен произход.
В менюто ни ще откриете: класическите пици Маргарита и Четири сирена; Пепероне, приготвена с пресен лют пипер и пикантен салам вентричина; както и традиционна италианска пица с прошуто и манатарки.
Общото между всички пици е тънкият и хрупкав блат – запазена марка на автентичните италиански пици.
Базата на всички пици е доматен сос, приготвен на място по тайна рецепта, моцарела и пресни подправки – босилек и риган.
Можем да ви изкушим и с три вида прясна дива риба – лаврак, ципура и фагри, която се лови и доставя от Гърция на всеки три дни.
Рибата може да бъде приготвена по различни технологии, като целта е да остане крехка и сочна.
Един от най-предпочитаните начини е да се покрие с морска сол и да се изпече до готовност.
Поднасянето също е впечатляващо – нашите опитни майстор-готвачи фламбират рибата пред клиента, след което я филетират на място.
Ако предпочитате рибата печена на фурна, ще ви я поднесем с цитров сос, който подсилва естествения ѝ аромат и ѝ придава лек екзотичен тропически вкус.
Разбира се, всяко изискано хранене изисква и впечатляващ финал. Шоколадова изненада е топ специалитетът на ресторант Леонардо.
Този десерт е истинско кулинарно приключение – от ефектния начин на сервиране до неустоимия вкус, който ви приканва да искате още и още.
Какво го прави толкова специален?
На клиента се поднася голяма чиния, в която е поставена сфера от бял шоколад, гарнирана с пресни ягоди и боровинки.
Сферата се залива с горещ шоколад, който разтопява горния слой и разкрива вкусната ѝ сърцевина – шоколадово брауни с лешник и ароматен ванилов сладолед.
Макар че разкрихме част от изненадата, съветваме ви да не пропускате това невероятно преживяване!
Леонардо изкушава своите гости и с други вкусни десерти: различни видове домашно приготвен сладолед и ароматни плодови сорбета.
Ако търсите място за специален повод или романтична среща, ако добрата кухня е водеща за приятното прекарване или просто искате да се насладите истински на живота – италиански ресторант Леонардо в Банско е правилният избор.
Заповядайте!