Открийте истинската италианска кухня с разкошно приключение
Leonardo

Ако сте ценители на италианската храна, значи трябва да отидете в италиански ресторант “Леонардо” в Банско. Там ще се насладите на истинския й, оригинален вкус, без никакви имитации, на които човек често попада. Това ще е страхотно кулинарно приключение в разкошна обстановка и впечатляващо добро обслужване!

Ако още не сте открили за себе си вкусната истинска италианска храна, също отидете в “Леонардо”.  Опитате ли ястията там, неизбежно ще им станете почитатели. И заговори ли се за италианска кухня, винаги ще се сещате за този луксозен ресторант в Банско!

В “Леонардо” всичко е оригинално. Рецептите са автентични, запазили вековни традиции на регионалните кулинарии в различните географски области на Италия. Същевременно много от тях, обогатени през опита на различните региони, са станали и национални, така че ще можете “да проследите” развоя на тези богати традиции.

Освен това, в този престижен ресторант в Банско се предлага и специализирана Средиземноморска кухня. Има и барбекю JOSPER, а приготвянето е от продукти, чиито екопроизход е гарантиран. Нека до добавим и предлаганото шоу кукинг – ако желаете, ще можете да наблюдавате на живо как се приготвя храната.

Като прибавим, че говорим за кухня, чиито традиции са започнали да се наслагват във времето още няколко века преди Христа – разбирате, че не случайно говорим за цяло кулинарно приключение!

Ресторант Леонардо в Банско - интериор

Нека отново да подчертаем, че в този ресторант в Банско предлагат само истинска и изискана италианската храна. Оригинални са не само рецептите, а и продуктите, и подправките, като се използват свежи съставки. Те са от италиански производители, традиционно наложили се на пазара. А всичко от рецептите се изпълнява стриктно до най-малкия детайл, за да се получи оригиналният вкус.

За това следи шеф Гани Павлов, който от 15 години се занимава професионално с готварство и има неизменно възходяща кариера на главен готвач в елитни ресторанти. Той е завършил професионално готварско образование – в Тоскана, в международната куринарна академия. Специализирал е национална и Средиземноморска кухня, чиито тайни е изучавал още като студент.

С това съчетание – на образование, специализации и богат професионален опит, Шеф Гани Павлов вече е изградил свой собствен, неподражаем стил. Неговите кулинарни магии доставят незабравима наслада и налагат “Леонардо” като изключително престижен италиански ресторант.

Показателно е, че наскоро италианският майстор готвач Филипо Савиози избра именно ресторант “Леонардо”, за да  представи ястия от тосканската кухня. За кулинарната фиеста той специално пристигна от Тоскана, а в “Леонардо” е чувстваше като у дома си!

Още много може да се говори за храната в италиански ресторант “Леонардо”. И като качество, и като разнообразно, богато меню, което впрочем можете да видите на https://leonardobansko.bg/menu/

Не може обаче да не споменем и за обстановката.

САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АСПЕРЖИ И ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ
САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АСПЕРЖИ И ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ

Още с влизането в ресторанта ще ви завладее приповдигнато настроение, радостно очакване. Ще ви е светло, просторно, свежо, на удобните маси и столове ще сте сред зеленина и дискретни аромати. Интериорът е умело подбран – от осветлението до редуването на цветове, с приятна фонова музика. Сред всичко това се чувствате спокойни и романтично настроени.

За да дойде ред на обслужването. Ще се изумите как сервитьорите сякаш отгатват желанията или колебанията ви, как присъствието им не е натрапчиво, а точно и винаги когато трябва. Което всъщност не е за чудене – персоналът на ресторант “Леонардо” е обучаван от психолози за разгадаване на типа поведение на клиентите, по което сервитьорите “разшифроват” желанията им.

Опитайте и ще видите – “Леонардо” ще стане от любимите ви ресторанти!