Интервю с Иван Димитров – управител на ресторант Леонардо
Луксозен италиански ресторант | Leonardo Bansko

1. Каква е историята на ресторант Леонардо?

След откриването на хотел Лъки Банско през декември 2007 г. и последвалите успешни сезони, съпътствани от признания на клиенти и браншови организации, както и от множество награди, се заражда идеята да бъде открит втори ресторант към хотела, а именно Леонардо. Разбира се, това решение е мотивирано и от факта, че в този период туристическият бизнес започва да се развива с доста бързи темпове, а Банско се превръща във все по-разпознаваема и предпочитана туристическа дестинация. Курортът придобива известност не само като един от най-добрите в България, но и като конкурентоспособен на Балканите. Именно това мотивира и собственика на хотел Лъки Банско да направи такава инвестиция.

Замисълът е това да бъде ресторант, който е част от хотела и в същото време е разположен извън хотелската част, но в непосредствена близост до нея, за да обслужва едновременно както гостите на Лъки Банско, така и външни посетители – от други хотели и от курорта като цяло. В двора на ресторант Леонардо са проектирани и изградени и външните басейни към хотела, които през горещите летните месеци са на разположение на всички желаещи. Може би някой ден ще направим и верига…

2. Какво предлагате на клиентите си?

Стараем се да предлагаме на нашите гости постоянство – постоянство както в качеството на храната, така и в обслужването. Мисля, че именно това ни прави различими. Постоянството е качество, което е високо ценено от гостите. Считам, че до голяма степен в него се корени и причината да се връщат отново и отново. Същото така се стараем да предложим на нашите гости ненатрапчиво, но висококачествено обслужване, да ги накараме да се почувстват специални и едновременно с това като у дома си. Искаме те да се чувстват добре обгрижени. Храната също е много важна. Именно затова винаги предлагаме прясна и добре приготвена храна, повечето от която правим на място, с две думи – домашна храна.

3. Кое най-много допада на посетителите?

О, това е много интересен въпрос! Бих казал, че за да сме сигурни в отговора, най-добре би било да попитаме някой от нашите гости. Това е комплексно. Мисля, че на първо място им допада прясно приготвената храна в съчетание с обслужването, собствения дух, уникалната атмосферата и излъчване на ресторанта. Това е най-важното в едно заведение!

4. Кое е любимото ястие на вашите клиенти? Какво се поръчва най-често?

Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Голяма част от нашите гости се връщат отново при нас, за да се насладят на прясната, домашно приготвена паста, други го правят заради домашната пица, а има и такива, който не могат да устоят на нашето уникално барбекю. При нас то е на дървени въглища, което допълнително допринася за вкусовите му качества и аромата на домашна кухня.

5. Каква е вашата формула за успех?

Ако успехът е процес, а не крайна цел, както казах по-рано, може би това е нашето постоянство заедно със стремежа ни към непрекъснато усъвършенстване. Защото освен обстановката персоналът също е важен фактор. Всеки от нас е едновременно приветлив, възпитан и с отношение дори към най-малкия детайл. За нас гостите са най-важното и ние ежедневно се стремим да им го показваме. Искаме да почувстват, че са желани. Нашата движеща сила е да работим така, че в крайна сметка те да бъдат удовлетворени и да се почувстват като у дома си.

6. Кое ви прави уникални, кое ви отличава?

Иван Димитров - управител на Леонардо | Leonardo BanskoРесторант Леонардо се отличава със своя собствен чар, съчетаващ невероятен интериор, нежно ухание на лавандула и спокойна атмосфера. Смея да кажа, че това е един от най-модерните ресторанти в Банско. Уникални? Знам ли, може би уникални ни прави това, че се стараем да удовлетворяваме всяко желание на нашите гости, да ги накараме да се чувстват желани и да изпитат истинско кулинарно удоволствие от изисканата италианска кухня по оригинални рецепти.

7. Какво бихте казали на клиентите си – настоящи и бъдещи?

На настоящите ни гости бих казал: „Благодаря! Благодаря, че ни се доверихте и сте с нас, че вярвате в нас и ни подкрепяте! За нас това означава много. Без вас ние нямаше да бъдем това, което сме. Вашето мнение и препоръки са важни за нас“. На бъдещите ни гости бих казал, че ги очакваме, за да им помогнем да се докоснат до една истинска кулинарна феерия от вкусове, да им предложим едно невероятно изживяване, подплатено с вкусна и прясно приготвена храна. Истинска наслада за сетивата! Заповядайте и станете част от магията, наречена Леонардо!