Ако търсите страхотен ресторант – вижте това!
Leonardo Bansko

gani and the restaurant

Ако сте взискателни почитатели на италианската кухня – значи ресторант Леонардо е точно за вас! В този ресторант в Банско ще се насладите на емблематични за Италия храни, приготвени до най-малкия детайл по автентични рецепти, пазени и предавани поколения на ред. Впрочем италиански ресторант Леонардо е и за всички останали – да опитат вкуса на истинската италианска храна, да изживеят цяло кулинарно приключение, което ще запомнят, за което ще разказват дълго с удоволствие и което направо ще ги пристрасти към Леонардо…

Той е с 65 места и работи без прекъсване през цялата година. За един от най-престижните ресторанти в Банско красноречиво говорят отзивите на клиентите – и българи, и чужденци, които са възхитени от качеството и вкуса на храната, перфектното обслужване и атмосферата в Леонардо. Тук е закон всичко да е оригинално – от рецептите, през оригиналните продукти и подправки от Италия, до прецизното приготвяне на ястията. А изборът е много голям – освен чисто италианска кухня, можете да си поръчате и вкуснотии, характерни за цялото Средиземноморие. Тук може да се доверите изцяло на Шеф Гани Павлов. Освен че е завършил международния кулинарен институт в Тоскана, Италия, той е специализирал както в национална, така и в средиземноморска кулинария. Над 15 години е работил в елитни ресторанти и му е железен, неотменен принцип да не допуска никакви компромиси с приготвянето на храната – тя трябва да е винаги с автентичен вкус и поднесена по оригинален, запомнящ се начин. В Леонардо ще можете да поръчате уникални ястия, много от които може би досега не сте опитвали. Става дума за цялото меню – от салатите, супите, предястията, до основните ястия, пиците, десертите. А като казваме “не сте ги опитвали”, имаме пред вид точно това – не сте, ако не сте били в Леонардо. Не само напълно непознатите по вкус /който със сигурност ще ви възхити!/ и външен вид храни, но и дори уж познатите пици, да речем. Тук ще видите истинския им вкус и веднага ще разберете разликата!

IMG 031

В добавка можем да споменем, че в Леонардо има и барбекю JOSPER от доказани екопродукти, както и шоу кукинг – при желание, ще можете да наблюдавате как се приготвят ястията. А като споменахме за JOSPER, трябва да отбележим, че и обзавеждането, и оборудването в Леонардо, който е сред най-добрите ресторанти в Банско, е модерно, отговарящо на всички международни изисквания. Интериорът е така подбран, че още с влизането в ресторанта получавате усещане за средиземноморска атмосфера. Едновременно е просторно, светло и уютно, удобните маси и столове са сред зеленина, дискретно ухае на лавандула… През зимата усещането за уют се допълва от камината, през лятото имате гледка към двата външни басейна. Тук е мястото да споменем, че този луксозен ресторант в Банско е част от Аква комплекса към Апартхотел Лъки Банско. Басейните от средата на юни до средата на септември, единият е детски с водна пързалка. Естествено, водата се отоплява, има и спасител. Спокойно може да си изкарате аква ваканция цялото семейство или с компания – докато сте на басейна, може да ползвате шезлонги, луксозни шатри за двама, да поръчвате коктейли, вино, храна. Има и отстъпки в определени часове, с които може да се запознаете на сайта на Леонардо.
Направете го – резервирайте в ресторант Леонардо, няма да съжалявате!