Италиански ресторант с басейни в Банско омайва гостите
photo-1

Ако търсите ресторант в Банско, в който да опитате нещо различно от предлаганите местни ястия, вижте ресторант Леонардо. Тук ще се потопите в неповторима средиземноморска атмосфера с издържания елегантен стил в светли тонове и удобни мебели. Ястията в ресторант Леонардо са по оригинални италиански рецепти и са толкова вкусни, че получават похвали дори от италианци, посетили ресторанта.

леонардо

Впрочем и чужденците, и гостите от България, възприемат посещението си в този италиански ресторант като преживяване и коментират богатото меню, вкусната храна и безупречното обслужване. Цените в този луксозен ресторант в Банско, който е една част от аквакомплекса към Апартхотел Лъки Банско, са съвсем разумни, отнесени към качеството на предлаганите ястия и отличното обслужване.

Още преди “да стигнете до храната”, ще се впечатлите от обстановката. Ресторантът е с 65 места, с удобни маси и столове, изпълнен е със светлина, а големите цветарници с дискретно ухание на лавандула и двата басейна засилват усещането за свежест. За зимата камината придава допълнителен уют в този престижен ресторант в Банско.

пица

За храната може да се говори много, но най-добре е да я опитате, за да разберете кулинарната магия на шеф Гани Павлов. Той е завършил кулинарния институт в Тоскана “International Academy of Italian Cuisine”, Италия, и се занимава професионално с готварство от петнадесет години. Специализиран е в средиземноморска и национална кухня, а кариерата му главен готвач се развива в първокласни ресторанти. Шеф Гани Павлов не само приготвя фантастичните си ястия, но държи и те да се поднасят по уникален начин, което добавя нови моменти към изживяванията ви.

Иначе в ресторант Леонардо има всичко, което може да се сети един гастроном-познавач на италианската кухня – салати, супи, предястия, традиционна кухня, специалитети… За макароните, спагетите и пиците може само да се каже, че тук ще разберете истинският им вкус, при това в най-различните им варианти. Е, може да изберете и октопод на плоча с мащерка и зехтин; риба тон на плоча със задушен спанак с кедрови ядки и домати конфи; телешки стек „Марсала”, приготвен от порода Блек Ангъс и поднесен със сметана, аспержи и зелен пипер…

Най-добрият ресторант в Банско предлага автентични италиански ястия, които биват приготвени чрез свежи висококачествени съставки, а в същото време и вкусното барбекю JOSPER, при което всички продукти са под строг контрол за гарантиран еко произход.

Десертите също са разнообразни – от ягоди Балсамико с маскарпоне, приготвени с черен пипер, балсамова редукция и кора от лайм, през сладоледи, до плодови сорбета. За най-малките пък има специален многоцветен домашен сладолед и шоколадова изненада. Гостите могат да наблюдават „на живо“ тайнството на приготвяне на храната, защото има шоу кукинг.

 

басейн

Но и това не е всичко. Ресторантът е част от Аква комплекс “Леонардо” който разполага с два външни басейна, единият е предназначен за деца до 6 години и е с водна пързалка. Водата се отоплява постоянно, осигурен е спасител. Има удобни шезлонги от тиково дърво, масичка, както и луксозни шатри.

Озвучаването е професионално, като можете да чувате музиката дори и под водата.
Можете да поръчате вкусни коктейли, изстудено вино и храна, подходяща за хапване на шезлонга… 7 дни в седмицата от 10 до 20 часа, когато е отворен Аква комплекс “Леонардо”.

Може да посетите различни ресторанти в Банско, но “Леонардо” със сигурност ще запомните и когато все пак си тръгнете, ще искате да се върнете отново!